diumenge, 15 de gener del 2012

"INQUIETUDS ARTÍSTIQUES" DE JOAN MARLET

Avui obrim un nou espai dins la nostre plana web: Sala d’Exposicions. Una sala d’exposicions virtual on podrem periòdicament visionar les obres, els treballs, de diferents fotògrafs que anirem convidant. Esperem que les exposicions siguin del vostre grat i que ens serveixin a tots plegats per aprendre i créixer dins el món de la fotografia. Encetem aquets espai amb un vell conegut de la nostra Agrupació i de molts dels seus socis, en Joan Marlet i Civit. Ens presenta l’autor i la seva obra, en Josep Roig i Casas, expresident de l’entitat.

Encertada decisió de convidar a l’amic Joan Marlet per inaugurar l’espai virtual “Sala d’exposicions “ de l‘AFA.
En Joan Marlet va ser un pioner, fent una aposta decidida per la fotografia digital quan encara ningú creia en ella.
Destaco la seva capacitat didàctica per divulgar las tècniques fotogràfiques digitals que ell mateix anava experimentant i la seva generositat per compartir tot el que anava descobrint.
Sense complexes i amb una dosi, sense límits, de creativitat i llibertat, és capaç de dotar a allò que fotografia la seva visió personal, donant un valor afegit al referent, que deixa de ser una mera postal per convertir-se en art.
Deia que era una decisió encertada que en Joan inauguri aquest espai per ser un pioner, un divulgador i una persona generosa que ha transmès a molts socis de l’AFA il·lusió per trobar el seu camí en l’apassionant món de la fotografia.
Gràcies Joan i benvingut a l’AFA què és casa teva.

Josep Roig i Casas

         
Inquietuds artístiques

4 comentaris:

  1. Bon dia a tothom, abans que res felicitar a l'Afa per aquesta iniciativa , em sembla fantastic poguer anar analitzant l'obra de la gent mes propera a l'Afa i de la mateixa associacio.
    Sens dubte la trajectoria d'en Joan l'em de tenir en conte com a referent i mes enlla de la opinio personal de cadasqun valorar el seu treball de investigació durant tots aquests anys.
    Enhorabona Joan per la teva visio tan personal de la fotografia.

    Xavi Asensio

    ResponElimina
  2. M'agrada que en aquesta nova etapa que encetem a l'AFA, en Joan hagi estat el primer convidat a la nostra galeria amb la seva explosió de creativitat sense fre.
    Un treball coherent on ens reflexa les seves inquietuts artístiques, que en fa reflexionar on tenim els límits en la fotografia. Tenint en compte que tant sols estem a les basseroles de la fotografia digital i veient el treball d'en Joan, tan sols puc dibuixar un somriure pel gran futur que ens depara aquest món.

    Moltes gràcies Joan per les teves fotos i pel suport incondicional que sempre ens has prestat. Naturalment la meva enhorabona pel treball presentat.

    Miquel Casals

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies Joan per obrir un altre camí, el de les exposicions virtuals de la nostra plana web. Esperem que aquest camí sigui ben llarg i fructífer.
    Que dir-te de les obres que ens has presentat. M’encanten. Les trobo fresques, encisadores, suggestives, riques de color i formes... Són molt de l’estil que a mi m’agrada. Fotografia creativa.
    Moltes gràcies altre cop i fins aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tots vosaltres, amics. Els vostres comentaris i elogis son d'allò més afalagador. Be prou que se que les meves fotografies no son de l'agrat del gran públic perque les troba "poc fotogràfiques". Tinc però l'esperança que, algun dia, aquest gran públic accepti el fet que allò de "Vostè polsi el botó que nosaltres ja farem tot el demés" com anunciava els seus productes una important firma comercial que recentment ha entrat en crisi, forma part d'un passat cada vegada més llunyà. I avui, que tothom sap polsar botons, els fotògrafs hem de saber fer tot el demés.

      Joan Marlet i Civil

      Elimina