dijous, 19 d’abril del 2012

EUGENI FORCANO NOMENAT PER LA CREU DE SANT JORDI


Foto de JM. Saurí
L’Agrupació Fotogràfica d’Arenys de Mar, juntament amb l’Ajuntament d’Arenys de Mar, hem fet arribar una carta al Sr. Eugeni Forcano agraint-li haver-nos deixat exposar a la nostra població una petita part de la seva obra el passat mes de març. Hem aprofitat, també, per felicitar-lo pel recent nomenament a rebre la Creu de Sant Jordi.

El Premi Creu de Sant Jordi és una distinció de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

El dimarts, 10 d'abril de 2012 el govern de la Generalitat acordava les Creus de Sant Jordi de l’any 2012 i apuntava sobre Eugeni Forcano Andreu: Fotògraf. Per la seva significació com un dels professionals de l’art de la fotografia més destacats de la segona meitat del segle XX a Catalunya, clàssic i avantguardista al mateix temps. Les seves imatges conformen un valuós llegat artístic i cultural. Una donació de la seva obra configura l’Espai Forcano a la Casa-Museu Lluís Domènech i Muntaner de Canet de Mar, població a la qual és especialment vinculat. 

L’acte de lliurament d’aquest guardó es durà a terme demà 20 d’abril al Palau de la Generalitat.

Eugeni moltes felicitats de part de tots els membres de l’Agrupació Fotogràfica d’Arenys de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada