dilluns, 4 de setembre del 2017

LA PRIMERA EDICIÓ DEL CONCURS FOTOGRÀFIC "LA PESTA" JA TÉ GUANYADORS

(nota de prensa de La Pesta)
Fotografia guanyadora, de Marta Huertas (@mahuci)
Una instantània de les empestades, signada per Marta Huertas, ha estat proclamada guanyadora de la primera edició del Concurs Fotogràfic La Pesta, on han participat més de 400 treballs fotogràfics. La majoria d’instantànies (375) es van publicar a Instagram, amb les etiquetes #lapestaarenys17 i #lapestaarenys2017. A Facebook es van compartir 44 fotografies amb l’etiqueta oficial #lapestaarenys17 i a Twitter 17.

El treball guanyador, publicat per Marta Huertas al seu perfil d’Instagram –@mahuci–, immortalitza el ball d'empestades, un dels actes més emblemàtics de La Pesta a Santa Maria d'Arenys. A més de Huertas, també han estat reconegudes les fotografies següents: la del bruixot, d'Elena Alonso (@hel2022); de les empestades, de Josep Julià (@josepjulia), de les remeieres, de Rat Puigvert (@Rateta); de Sant Roc baixant pel campanar de l'església de Santa Maria, de Cris Bonvehí (@crisbonvehi) i de L'Aporecari, d'Elisenda Inglés (@Elisenda_1970).

El jurat encarregat de la deliberació el va formar el president de l'Associació Fotogràfica Arenys (AFA), Enric Pera, i el seu vicepresident, Txeni Gil; l'instagramer arenyenca Sandra Danés; i dos membres de l’organització de La Pesta, Carlos Rufete, el coordinador, i Elisabet Parra, responsable de comunicació.

A més de la qualitat dels treballs, els membres del jurat van valorar que les fotografies guanyadores reflectissin l'esperit de La Pesta, i van reconèixer que les difícils condicions de llum aportava molta complexitat a la tasca d’immortalitzar els moments de la festa. "Érem conscients de la dificultat de fer fotos nocturnes i sobre situacions i escenes teatralitzades sempre en moviment –afirma Txeni Gil–. No obstant això, molts artistes han compensat les mancances de llum amb composicions amb la il·luminació artificial, el flaix o els elements moguts, donant com a fruit una varietat de fotografies interessant i creativa. Creiem que la decisió final és prou representativa de la varietat i qualitat de moltes de les imatges presentades, recull la visió de l’espectador i transmet la força emocional de La Pesta".

Respecte a concursos fotogràfics a través de les xarxes socials, com l'iniciat aquest any per La Pesta, Gil ha afirmat que "aconsegueixen sovint una participació nombrosa i plural. La qualitat tècnica de les càmeres dels mòbils i tauletes i un ràpid accés a internet ha afegit una frescor a les instantànies poques vegades aconseguida amb els sistemes analògics tradicionals."
Segona qualificada, d'Elena Alonso (@hel2022): Bruixot
Tercera qualificada, de Josep Julià (@josepjulia): Empestades
Quarta qualificada, de Rat Puigvert (@rateta): Remeieres
Cinqueta qualificada, de Cristina Bonvehí (@crisbonvehi): Sant Roc
Sisena qualificada, d'Elisenda Inglés (@elisenda_1970): L'Apotecari

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada