divendres, 12 d’octubre del 2018

UNA LLIÇÓ DE VIDA


Foto d'Arnau Tornero
“Volia fotografiar el vent, però no sabia com fer-ho. Vaig comprendre que era impossible, però que el que si que podia fotografiar eren els seus efectes”
Ahir al vespre el fotògraf Joan Guerrero amb la seva conferència ens va regalar amb un exemple de vida i una lliçó de fotografia.
“Si vols ser bon fotògraf, has de ser bona persona”. Amb aquesta màxima en Joan Guerrero ha basat tota la seva vida personal i professional. Un fotògraf humanista preocupat en fer arribar amb les seves instantànies un missatge del que ens envolta quotidianament. Ens va explicar amb la seva impressionant senzillesa personal, tot el que hi ha al darrera de cadascuna de les imatges que ens anava mostrant. I ho feia de mica en mica, amb calma, sense presses, amb emoció, amb records, vivències, sentiments... El silenci a la sala era de complicitat amb el que anava descrivint... “Una imatge no és millor que mil paraules. Una imatge és molt millor si va acompanyada d’una reflexió escrita”.
Per ell una imatge no cal que sigui perfecte si transmet un missatge de pau, harmonia, bellesa, d’autenticitat, realisme... “La perfecció en la fotografia és avorrit”. Per això explica que sempre s’ha decantat per la instantània, o com ell les defineix, fotografies de pescador i caçador.     
Els comentaris dels assistents a l’acte han sigut de plena satisfacció:
“Quan el farem tornar? M’ha encantat escoltar-lo” “En Guerrero és un savi, d’aquella saviesa que et dona la vida. Ha estat un plaer!” “ Més que una xarrada de fotografia en Joan Guerrero ens ha donat una lliçó de vida”.
Un cop acabada la conferència hem convingut amb en Joan Guerrero que des de l’AFA farem la proposta a l’Ajuntament per a que l’any vinent puguem compartir amb tota la població una mostra fotogràfica al Calisay de la seva tasca a sud Amèrica. Serà un bon moment per retrobar-lo i seguir parlant de la fotografia social i humanística.
Moltes gràcies Joan per les teves paraules i les teves fotografies.

Us recomanem visionar aquests dos vídeos sobre Joan Guerrero:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada