divendres, 21 de desembre del 2018

DESCANSA EN PAU JOANA BIARNÉS


El dimecrer passat, 19 de desembre de 2018, va morir la fotoperiodista Joana Biarnés, una pionera que es va avançar al seu temps en un món dominat per homes. 

Aquest és el comunicat de premsa que va publicar la seva família i amics.

COMUNICAT DE PREMSA
Dimecres a la nit, ens va deixar la fotoperiodista Joana Biarnés a l’edat de 83 anys degut a una complicació sobtada de la seva salut que, hores més tard, va derivar en dues aturades cardíaques. Lluitadora i bondadosa, tots aquells que vàrem tenir la sort de conèixer la Joana no vam fer més que rebre lliçons de vida d’una persona que, malgrat el seu talent innegable, sempre va destacar per la seva humilitat.

En ple franquisme es va enfrontar al masclisme de l’època i, sense buscar-ho, es va convertir en una pionera. Va abandonar el periodisme quan va adonar-se que aquest havia perdut la seva essència i no va ser fins fa uns anys que li va arribar el merescut reconeixement per la seva obra però, també, per la seva personalitat coherent i insubornable. Aquests darrers anys estava il·lusionada i feliç pels nombrosos projectes que sorgien fruit d’aquest reconeixement.


Quan era jove, la Joana li va prometre al seu pare –el seu mentor i referent–, que no li faria baixar mai el cap, i el record d’aquella promesa va guiar-la la resta de la seva vida a través d’una ètica personal i professional. Ara que ens ha deixat, les seves fotografies resten com la crònica d’un temps però, també, ens recorden que, malgrat tots els obstacles que sorgeixen, val la pena lluitar per allò en el que creiem.

Família i amics de Joana Biarnés Florensa

Descansa en pau Joana!

Podeu trobar més informació de Joana Biarnés en aquests enllaços:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Joana_Biarn%C3%A9s_i_Florensa

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/joana-biarnes-una-entre-tots/video/5599927/

http://www.rtve.es/alacarta/videos/imprescindibles/imprescindibles-joana-biarnes-entre-todos/3624661/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada