dimecres, 1 de maig del 2019

MIRADES i MANS, EL NOU PROJECTE EXPOSITIU DE L’AFA





El nou projecte que l’AFA busca realitzar una exposició col·lectiva en un espai expositiu diferent, deixant la sala d’exposicions i sortint a l’exterior, al carrer, als balcons del carrer de la Perera.

Volem seguir experimentant, continuar el camí obert en les darreres exposicions col·lectives.

L’expo VIURE era principalment una mostra on el discurs el formaven els conceptes sobre els quals els fotògrafs van realitzar les instantànies. El núvol de fotografies configurava el significat principal per sobre de les pròpies fotos que el formaven i també per sobre de l’autoria de cada imatge. El fotògraf i la seva creació quedaven relegats a un segon pla.

L’expo FOTO3, de manera individual, els participants van  aportar 3 fotografies, una sèrie amb fil conductor. Va ser una exposició col·lectiva de petites exposicions personals. El fotògraf i la seva creació era el més important.

La nova proposta, que hem titulat MIRADES i MANS, vol explorar el poder expressiu de la mirada i de les mans a través de la fotografia. Aquesta vol ser una volta més al discurs encetat fa dos anys per la nostra Agrupació i ara l’objectiu és sorprendre els vianants i establir-ne un diàleg visual mitjançant imatges de gran format que penjaran dels balcons d’un carrer de la vila.

Com han de ser les fotografies:

El format se les imatges serà molt apaisat (2x1)

  • Les MIRADES han de ser primers plans dels ulls. De nens, joves, gent adulta, gent gran…. Amb ulls blaus, marrons, verds, foscos i clars… Amb arrugues, ulleres... Mirades perdudes, tristes, optimistes, expressives…
  • Les MANS han de ser primers plans i es poden presentar despullades, amb algun objecte, actives, de nens, joves, gent adulta, gent gran… i sempre protagonistes de la imatge.
Les imatges s’imprimiran en lones de 2 x 1 metres i es penjaran als balcons del carrer de la Perera. Carrer que, gràcies a les seves característiques actuals de peatonalitat, facilitarà la visualització de les fotografies exposades.

Les fotos podran ser en color o en blanc i negre i exclusivament en format horitzontal. 

Com participar:

  1. Hi haurà dos grups, un de MANS i un de MIRADES.
  2. Per poder participar en aquest projecte cal enviar un correu electrònic a l’adreça info@afaarenys.cat , abans del 12 de maig, manifestant la voluntat de participar a l’exposició col·lectiva indicant el nom i cognoms, i el tipus de fotografia que es vol presentar: MANS o MIRADES. Degut a l’oferta limitada de balcons s’acceptaran les ‘inscripcions’ per ordre d’arribada al correu electrònic, fins a un límit de 15 participants en l’apartat de MANS i 15 participants en el de MIRADES.
  3. Els participants hauran de lliurar 1 sol arxiu d’imatge de 6000 x 2667 píxels a 254 ppp (píxels per polsada) i a sang (sense paspartú de cap mena). Si no fos possible lliurar-la a aquestes mides, caldrà aportar un arxiu proporcional a la màxima definició possible que us permeti la vostra càmera. La Comissió d’Exposicions, en el seu moment, prepararà les imatges per a la impressió amb plòter sobre lona i aplicarà un paspartú digital blanc (com als exemples) on apareixerà el nom o noms de l’autor o autors.
  4. La producció de les còpies va a càrrec de l’AFA.
  5. La data màxima de lliurament de l’arxiu digital a info@afaarenys.cat és el diumenge 16 de juny, sense excepció. Recomanem, però, que l’envieu quan abans millor i que ho feu mitjançant el portal gratuït d’internet WeTransfer o a través d’un servei d’emmagatzematge online.
  6. A mesura que es vagin rebent les imatges, i si la Comissió d’Exposicions creu que alguna d’elles no reuneix les condicions mínimes per ser exposades es demanarà al participant que la repeteixi o millori.
  7. Les imatges podran anar signades per més d’un autor/a.
  8. Cadascun dels autors, un cop acabada l’exposició, podrà quedar-se la lona amb la seva imatge.
  9. Les dates de l’exposició seran del 13 de juliol a l’11 d’agost.
  10. El muntatge de les lones als balcons es realitzarà el dia 12 de juliol a la tarda/vespre i requerirà de la col·laboració dels autors, que ajudaran a penjar la seva imatge al balcó que se'ls hi hagi assignat prèviament.


Us animem a participar, autors!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada