dissabte, 7 de juliol del 2018

FOTO3. EXPO COL·LECTIVA D'AUTOR



Enguany, la disponibilitat dels membres de la Comissió d’Exposicions de l’AFA ha fet molt difícil desenvolupar els projectes amb la comoditat del passat 2017. Les propostes presentades tant a la junta com als membres de l’associació no van acabar d’agradar del tot (ni als membres ni a nosaltres) i eren un reflex precisament de la falta de coordinació entre nosaltres.
Però el procés ens ha fet arribar a una proposta totalment nova que creiem que pot ser força engrescadora i interessant. Gràcies a les aportacions, neguits i comentaris de membres de l’AFA creiem que hem arribat a configurar una exposició prou suggestiva, alhora que realitzable dins del poc temps que ens queda per fer les fotos.
Volem disculpar-nos per endavant, ja que la proposta arriba molt tard en el temps, cosa que per molts companys pot ser determinant de cara a poder presentar les fotografies.
Però també us encoratgem a participar del que, creiem, pot significar un pas endavant en la tipologia d’exposicions fetes fins ara.

Expo «FOTO3»
El passat 2017, amb l’exposició VIURE, vam voler obrir a tots els membres de l’AFA un nou llenguatge fotogràfic per tal d’explorar la nostra afició des d’un punt de vista diferent: la fotografia conceptual.
Molts dels membres que van participar de la mostra ens han manifestat l’interès de continuar pel camí obert. Un camí que els permeti endinsar-se una miqueta més en aquesta vessant artística de la fotografia.
L’expo «VIURE» era principalment una mostra on el discurs principal el formaven els conceptes sobre els quals els fotògrafs van realitzar les instantànies. El núvol de fotografies configurava el significat principal per sobre de les pròpies fotos que el formaven i també per sobre de l’autoria de cada imatge. El fotògraf i la seva creació quedaven relegats a un segon pla.
La nova proposta vol donar la volta al discurs, sense perdre de vista la vessant ‘conceptual’, i posar en primera línia a l’autor.
L’expo FOTO3 és una exposició col·lectiva on, de manera individual, cada membre de l’AFA que vulgui participar aportarà una sèrie de 3 fotografies. Entenem el concepte de Sèrie com a fil conductor d’un llenguatge o una temàtica personal, i ho fem en petit format, només 3 fotografies. Volem que sigui una exposició col·lectiva de petites exposicions personals de 3 fotos.
Les tres imatges han de mantenir una coherència, una relació directa entre elles, ja sigui temàtica, tècnica, formal o conceptual. Es preten així fomentar que cada membre de l’AFA explori o descobreixi el seu propi llenguatge personal, elevant la seva posició amb aquesta exposició de Fotògraf a Autor.
D’una manera conscient, o inconscient, segurament cadascú de vosaltres teniu temàtiques, enquadraments o tècniques repetides entre les vostres fotos. Heu descobert, amb la pràctica, que tendiu a quedar més satisfets amb determinades imatges, que recollides, podrien generar una sèrie coherent amb la qual us podeu sentir més còmodes i que podria definir, en certa mesura, la vostra fotografia. Si us agrada explorar certes seqüències o temàtiques, us atrau una òptica o un determinat gènere fotogràfic (retrat, foto urbana, paisatge, macro, foto nocturna…) que treballeu sovint i on us sentiu plenament satisfets, ja teniu mitja feina feta. Aquest és el punt de partida de l’expo FOTO3: el treball personal, conceptual i en sèrie per desenvolupar la vostra faceta coma a Autor.
El conjunt es materialitzarà en una autèntica exposició col·lectiva de fotografia d’autor on podrem descobrir els nostres companys d’associació d’una manera més personal.
Cada sèrie de 3 fotos s’obrirà amb una cartel·la que, obligatòriament, ha de tenir el títol de la sèrie (màxim 3 paraules) i un text de màxim 350 caracters explicant el sentit conceptual.


Com participar
1- Per participar cal comunicar-ho enviant un correu electrònic on es manifesti la voluntat de participar a l’expo col·lectiva i escrivint el nom i cognoms a l’adreça info@afaarenys.cat abans del dimarts 31 de juliol. Degut a que la sala d’exposicions té una capacitat limitada i cada participant ho farà amb 3 fotografies, s’acceptaran les ‘inscripcions’ per ordre d’arribada al correu electrònic, fins a un límit de 14 participants. En cas que un dels participants inicialment acceptat renunciï a fer-ho un cop acabada la data límit de comunicació, s’incorporarà, per ordre, l’immediatment següent, en ordre d’arribada.
2- Els participants hauran de lliurar 3 arxius d’imatge a 50 x 40 cm, 5000 x 4000 píxels a 254 ppp (píxels per polsada), en format vertical o apaisat (la decisió és vostra), en blanc i negre, virat o a color (o una combinació d’acabats si ho creieu addient per justificar la vostra sèrie). La Comissió d’exposicions recomana que totes les fotos participants es presentin amb un paspartú blanc (digital) dins del format 50 x 40 cm. Excepcionalment, si un autor vol que les 3 fotografies vagin a sang dins del format 50 x 40 cm haurà de justificar la raó a algun membre de la Comissió i ha de tenir en compte que les còpies aniran totes emmarcades (els marcs són negres)
3- La realització de les còpies va a càrrec de l’AFA. Si un autor vol control·lar les seves còpies i fer servir un altre laboratori, ho pot fer, però n’haurà d’assumir el cost de les mateixes.
4- La data màxima de lliurament dels arxius digitals, del títol de la sèrie i del text que la justifica, és el diumenge 9 de setembre, sense excepció. Però recomanem que els envieu quan abans, millor. 
Un cop formalitzada la vostra participació, us farem arribar el correu electrònic on adreçar el material expositiu digital. Recomanem fer servir el portal gratuït d’internet WeTransfer o un servei d’emmagatzematge online.


Convocatòria informativa i d’assessorament el dijous 12 de juliol a l’AFA
Si no ho teniu clar però voleu participar, si no esteu segurs de com iniciar el procés creatiu, creieu que necessitareu ajuda per seleccionar la temàtica de la sèrie, penseu que us cal un cop de mà conceptual o si, simplement, voleu compartir els vostres dubtes personals, us convoquem el proper dijous 12 de juliol a les 19h de la tarda a la seu de l’AFA.

Us animem a participar, autors!


Exemples de sèrie de 3 fotos

HUMAN AND FLOWERS



PONT DE FUGA



ULL DE PEIX



VER-MELLON



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada