dijous, 1 d’agost del 2019

FAKE VIEWS. Engany i artifici a la fotografia


Si fa dos anys us vam proposar un viatge per les imatges de la memòria vital amb l’expo VIURE i l’any passat us vau enfrontar al repte de convertir-vos en autors fotogràfics presentant una petita sèrie de tres fotos relacionades a l’expo FOTO3, enguany hem volgut fer un pas endavant amb el projecte de l’expo que s’instal·larà el mes d’octubre al Centre Cultural Calisay.
La Comissió d’Exposicions, formada per Joan Gorro, Joan Carles Reigosa i Txeni Gil va presentar el passat 30 de juliol al local de l’AFA el projecte FAKE VIEWS. Engany i artifici a la fotografia, on es repta els socis de la nostra associació a crear una o més imatges on hi hagi una decidida voluntat d’enganyar la percepció que l’ull o de crear una realitat alternativa, sorprenent o surrealista, a l’extrem oposat de la capacitat documental d’aquest mitjà. 
La intenció de l’exposició serà sorprendre el visitant, despertar-li una certa inquietud, provocar el seu neguit i fer-li repensar la visió preestablerta que que mostren les imatges de la ‘realitat’ perquè prengui consciència del caràcter maleable de les imatges, ara més manipulables que mai gràcies a la tecnologia digital. 
Des de la Comissió creiem que la realització d’aquest tipus d’imatge requereix una planificació prèvia, un ‘disseny’ del concepte i una preparació dels elements que hi participin. Us convidem a fer una immersió inicial a Internet dins d’aquest univers d’imatges per trobar la inspiració i escollir la tècnica més adequada, sigui aquesta la falsa perspectiva, el retoc digital, la superposició d’estructures, el fotomuntatge… Creiem que és una bona ocasió per col·laborar entre vosaltres, fent-vos consultes i proposant un intercanvi d’idees, ja que en alguna ocasió alguns efectes requeriran d’un necessari retoc digital per acabar de ‘polir’ l’engany.
Les imatges s’hauran de lliurar en arxius digitals dins d’una mida de 40 x 50 cm, en format vertical o apaisat, a color o en blanc i negre i a 254 píxels per polsada (ppp) i, això és molt important, preveient que el passpartú digital serà, en aquesta ocasió, exclusivament de color negre, per accentuar el caràcter sorprenent de les imatges i donar coherència a l’exposició dins la sala. Les imatges hauran de portar un títol, però no caldrà explicació ni text aclaratori. Les còpies les recull i encarrega l’AFA i n’assumeix el cost. La Comissió es reserva el dret a comentar qualsevol qüestió tècnica sobre les imatges recepcionades i pot descartar les imatges que no s’ajustin a les característiques tècniques o conceptuals enunciades anteriorment, però intentarà sempre que els socis puguin exposar, recomanant el que cregui necessari a l’autor.
En el cas que un soci vulgui encarregar per la seva banda la seva còpia, n’haurà d’assumir el cost. La data límit per lliurar els arxius serà el diumenge 15 de setembre.
Si voleu participar-hi cal enviar un missatge el més aviat possible a info@afaarenys.cat confirmant el vostre interés en exposar una imatge.
Us mostrem una sèrie d’imatges a modus d’exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada